OVE.ro

Via ferrata Baia de Fier 31 oct 2020

Oct 31, 2020 at 05:00 Baia de Fier
There are no available tickets

Via ferrata este denumirea in limba italiana a “drumului de fier”. Acesta reprezinta un traseu montan prevazut cu cabluri, scari si poduri metalice care poate fi utilizat de catre persoane care nu practica in mod uzual escalada sau alpinismul, insa cu un echipament adecvat si insotiti de personal calificat pot gusta din senzatiile ce ti le ofera aceste activitati.

Aceste amenajari au aparut in timpul Primului Razboi Mondial in Dolomiti pentru ca armata italiana sa treaca armamatul si echipamentul de razboi dincolo de munti. Odata cu dezvoltarea turismului montan, aceste trasee s-au modernizat si asa a luat nastere o activitate de aventura din ce in ce mai populara in randul turistilor montani.

In acest spirit, AdventureCenter te provoaca la ne doua zile de aventura pe traseele de via ferrata de la Baia de Fier (GJ).

Zona din jurul Pesterii Muierilor este zona cu cea mai mare densitate de trasee de via ferrata din tara. Departe de a rivaliza cu Dolomitii, cele 13 trasee sunt realizate de Asociatia White Wolf si au diferite grade de dificultate: de la Usor la Foarte dificil, cu lungimi intre 100 si 400m si diferente de nivel intre 30 si 250m. Particularitatea traseelor de la Baia de Fier consta in faptul ca sunt amenajate mai mult spre catarare, cu prize artificiale extrem de rare, prezente doar pe portiunile dificile.

Varietatea de trasee permite accesul oricarui segment de varsta, de la copii la adulti si oricarui nivel de pregatire: de la incepatori la avansati. Copiii pot participa la activitatea de via ferrata, daca indeplinesc urmatoarele conditii: varsta peste 10 ani, inaltime 1,50m si este insotit de minim unul dintre parinti.

Traseele se vor aborda in functie de pregatirea si capacitatea tehnica si psihica a participantilor.