OVE.ro

Matrimoniale

May 19, 2016 at 19:00 Teatrul de Arta
There are no available tickets

Matrimoniale
de Lia Bugnar

Regia: Diana Lupescu 
Distribuția: 
Eva - Ada Navrot 
Mira - Crenguţa Hariton 
Tibi - Lucian Ghimişi 
Zaharia - Mihai Marinescu 


Durată: 1h 40min (fără pauză)

Sinopsis:

Eva, o femeie foarte bogată, doreşte să se căsătorească. Pentru aceasta apelează la un site de matrimoniale. Alege doi bărbaţi cu care să se întâlnească. Tibi şi Zaharia sunt invitaţi, în acelaşi timp, la întâlnire, pentru a li se da un test. Fiecare dintre ei are moduri complet diferite de a cuceri. Tibi este ofensiv, Zaharia pasiv şi sensibil. Lucrurile se complică şi adevărul este dezvăluit atunci când apare, neinvitată, o altă femeie: Mira. Conştientă, încă de la început, că pretendenţii sunt interesaţi, în principal, de banii ei, Eva va fi uimită să afle că, ceea ce îi face să lupte, sunt motive mai degrabă personale, situaţii grave din prezent şi din trecut.

Ruxandra Vera Ştefan

 

Argument regizoral:

„Crezi că viaţa ta a intrat pe un anumit făgaş şi nu-ţi mai pui problema unei schimbări în bine sau în rău... De fapt, nu te mai gândeşti dacă ţi-e bine sau rău. Şi-apoi apare... CEVA care te dezechilibrează. Începi să-ţi pui întrebări, cauţi răspunsuri, rezolvări. Intri în CRIZĂ! Adrenalina e la maximum (dacă nu eşti o legumă resemnată, fără reacţie); totul capătă alte dimensiuni, valorile se schimbă, devii un suflet încolţit, un animal încolţit, cu simţurile mai ascuţite, imaginaţia o ia razna... Cum ieşi din CRIZĂ?!

Aşa sunt personajele noastre: Eva, Zaharia, Tibi, Mira. Nişte oameni în CRIZĂ, criză sufletească, criză de bani, criză de identitate, criză existenţială. Personajele noastre sunt puternice, acţionează şi reacţionează, sunt mai vii ca oricând. CRIZA îi determină pe aceşti oameni să ajungă la adevăr, adevăr de cele mai multe ori neplăcut, ascuns adânc în suferinţă şi uitare, adevăr care doare, doare când îl scoţi la lumină, dar numai aşa se pot vindeca. CRIZA îi ajută să stabilească legături neaşteptate, să se cunoască pe ei şi pe ceilalţi, să se sensibilizeze, să se umanizeze, să se elibereze!

Şi, în final, apare curcubeul speranţei şi păsări albastre zboară spre înaltul cerului...‟

Diana Lupescu

 

Data premierei pentru presă: 17 octombrie 2013

 

Pentru dosarul complet de prezentare, daţi click aici.

 

Turnee -  Praga (2014, Teatrul Svandovo), München (2014, Atelierhaus - Domagkpark), Buzău (2014, Festivalul VedeTeatru), Câmpulung Muscel (2014, Zilele Municipiului Câmpulung), Grenoble (2015, Teatrul Prémol), Lyon (2015, Teatrul Célestins).