OVE.ro

Saftita

Apr 27, 2018 at 19:00 Sala Teatrului Toma Caragiu
Access type Price
Bilet intrare 11.38 EUR

Un excepțional artist al țambalului, Marius Mihalache a început să cânte la vârsta de 6 ani, iar la 17 ani interpreta pe scena operei SCALA din Milano arii celebre compuse de Rahmaninov, Chopin, Schuman, Schubert sau Mozart. Unul dintre cele mai importante momente din cariera sa a fost întâlnirea cu Chick Corea, alături de care a susţinut o serie de concerte. Înregistrează alături de Gloria Gaynor, Nina Simone şi de alţi muzicieni, cunoscuţi pe plan mondial.

Interpret, compozitor, orchestrator, Marius Mihalache este muzicianul care a reuşit să confere ţambalului valenţe, subtilităţi şi rezonanţe incredibile, rivalizând cu sonorităţile specifice muzicii clasice.

Alaturi de Marius Mihalache, pe scena vor fi prezenti Arabela Nicolau (voce),  Mandela (flaut, caval, ocarina, fluier), Lorin Mihalache (tobe), Florin Parfene (bass).

Săftița este un concert inspirat din folclorul romanesc, care se va intrepatrunde cu ritmuri balcanice si va crea premiza unei calatorii printre povestile unei vieti pusa sub semnul dragostei. Saftita va va purta in perioada interbelica, pe strazile pline de muzica si romantism ale mahalalei curtii vechi, cantand despre viata frumoasa a vremii.