OVE.ro

Jazz Manouche Ploiesti Django Reinhardt, editia I

Jul 18, 2019 at 19:00 Sala Teatrului Toma Caragiu
Access type Price
Bilet intrare 15.71 EUR

Prima editie a FESTIVALULUI DE “JAZZ MANOUCHE” PLOIESTI - BUCHAREST , se va desfasura in sala AMFITEATRU a Teatrului National Bucuresti, o sala in aer liber cu o scena UNICA in Romania, in data  de 18-20 iulie 2019.

Deschiderea acestui Festival va avea loc in data de 18 iulie 2019, orele 19.00, la Teatrul “Toma Caragiu” din Ploiesti.

Aduse din Franta - tara in care Emy Dragoï si-a desavarsit studiile muzicale, primind titlul de “Acordeonistul Anului “, tara in care i-a descoperit pe ilustri promotori ai acestui gen muzical, Django Reinhardt si Stephane Grapelli, dar si un gen muzical care il inspira in propriile aparitii interpretative si creatii componistice-acorduri muzicale inedite vor fi infatisate publicului intr-o formula vocal-instrumentala ea insasi speciala.

Acest festival este un omagiu adus marilor muzicieni de jazz manouche-Django Reinhart si Stephane Grappelli.

Django a impus un ritm “swing-ul”,ce avea sa marcheze o epoca intreaga a Parisului interbelic. Din repertoriul acestui Festival nu vor lipsi teme nemuritoare, precum MINOR SWING, DAPHNE, BELLEVILLE, DJANGOLOGY,SWING 42, NUAGES,etc.

Django Reinhart a fost un chitarist de jazz,compozitor,el fiind considerat unul din cei mai mari chitaristi de jazz ai tuturor timpurilor.Cvintetul infiintat de Django Reinhart impreuna cu violonistul Stephane Grappelli “Quintette du Hot Club de France”,este considerat unul din cele mai inovative din intreaga istorie a muzicii de jazz.

Alaturi de Emy Dragoï si Jazz Hot Club Romania, va aparea pe scena Cristophe Lartilleaux , un mare muzician ,care a dublat chitara in Filmul " DJANGO "cu Reda Kateb,.El este fondatorul grupului francez Latcho Drom, cu care Emy Dragoï, a colaborat timp de 10 ani, avand concerte pe cele mai mari scene din lume.

Un alt protagonist, care se va alatura pe scena este Samy Daussat. El este un cunoscut chitarist în lumea jazzului Gypsi, un muzician profesionist. Timp de 30 de  ani, a cântat alaturi de cele mai sonore nume din muzica Jazz Manouche . El este colaborator si in proiectul “Caravan Django” Gypsi Jazz Manouche - Emy Dragoï. Acest proiect a debutat pe scena TNB.

Jazz Hot Club Junior, se va alatura in PREMIERA acestui magnific concept. Din acest grup fac parte violonistele Alessia si Bianca Dragoï, care vor fi acompaniate de Deborah Lartilleaux, (fica marelui chitarit Cristophe Lartilleaux), un mare basist in lumea jazz-ului.

Un alt protagonist al acestui festival este chitaristul gypsi Manase Pandele; stabilit in Spania unde si-a perfectiont cariera in domeniul muzici Swing Gitano, concertand alaturi de monstri sacri ai muzici Gypsi jazz Flamenco.

In acest festival vor sustine un mini- recital Chitaristul Alex Man,un mare iubitor de jazz manouche,avand-o alaturi pe solista Gabriela Costea(voce),ei formand un “DUO” muzical de senzatie , aduc muzica braziliana”bossa-nova” si o transpun pe ritm jazz la TNB.

EMY DRAGOÏ, fondatorul si directorul muzical al acestui proiect muzical

“FESTIVAL - JAZZ MANOUCH” PLOIESTI - BUCHAREST, colaborand si sustinand numeroase spectacole alaturi de David Reinhart, (nepot al lui Django), cu Trio Rosemberg, Bireli Lagrene, Didier Lockwood, infatiseaza publicului o dorinta mai veche a sa, de a organiza acest festival si in Romania. Cu acesta ocazie acest fetival se alatura marilor festivaluri de jazz manouche din intreaga lume.

Alaturi de invitatii mai sus mentionati,se va alatura si indragita actrita a Teatrului National din Bucuresti  Aylin Cadar.

Aylin a cochetat cu muzica de la o varsta frageda.In primul ei album,CLOUD, incantatoarea Aylin Cadir exploreaza jazzul imbinandu-l cu influente pop si retro, iar ca rezulta tgasim o combinatie unica si foarte personala.

Tot ca solist vocal a acestui festival se alatura Raluca Florentina Dragoi. Fosta colaboratoare a Teatrului “Toma Caragiu”din Ploiesti si actuala colaboratoare in proiectele culturale ale lui Emy Dragoï ( Magic National, Christmas Jazz, CINEACORDEON, etc..), a devenit cunoscuta in lumea jazz-ului odata cu lansarea proiectului Acordeon Jazz “Maria Tanase”.

In Amfiteatrul cel nou de pe acoperisul TNB si pe scena Teatrului “Toma Caragiu “din Ploiesti, Emy Dragoï si invitatii sai va asteapta sa petreceti impreuna, serii muzicale magice.

Program Festival

Trio - Cristophe Lartilleaux - Paris Jazz Manouche

Flamenco Gypsi Jazz - Manase Pandele

       Brazilian Music Duo - Gabriela Costa & Alex Man

       Jazz Hot Club Junior - Omagiu “Django Reinhardt & Stephan Grapelli”

       Jazz Hot Club Romania Emy Dragoï / Guest Aylin Cadir

Trio Samy Daussat - Jazz Manouche / Raluca Florentina Dragoi

Swing Jazz Violin - Alessia Dragoï - (Tribute Grigoras Dinicu)

Magic Violin Jazz - Bianca Dragoï (Homage a Didier Lockwood)

       The New Acordeon France Project by Emy Dragoï

       Caravan”Django” Jazz Manouche la TNB