OVE.ro

Diseară mâncăm la Iocasta

Jun 16, 2017 at 19:00 Teatrul Nottara, Sala George Constantin 1
There are no available tickets

Diseară mâncăm la Iocasta

de Akis Dimou

Traducere din limba greacă de Claudiu Sfirschi-Lăudat

 

Akis Dimou s-a născut în localitatea Amaliada din Grecia și a absolvit Facultatea de Drept a Universității „Aristotel” din Salonic, unde a făcut în continuare și studiile masterale, cu specializare în științele penale și criminalistică. Și-a făcut debutul în teatru în anul 1995, cu monologul …și Julieta. De atunci și până astăzi i-au fost montate, la teatre de stat sau pe scene independente, douăzeci și patru de piese, dintre care patru sunt adaptări după romane de Alexandre Dumas (Dama cu camelii), Konstantinos Christomanos (Păpuși de ceară), Maria Iordanidou (Loxandra) și Menis Koumandareas (Doamna Koula). În 2012, în colaborare cu Yorgos Kimoulis, a dramatizat pentru teatru scenariul Interviul, scris de Theo Van Gogh și Theodor Holman. Piesele sale au fost traduse în engleză, franceză, spaniolă și portugheză și au fost reprezentate în Aglia, Spania, Portugalia și Belgia. Din anul 2008 predă dramaturgie la Facultatea de Teatru „Andreas Voutsinas”. Trăiește la Salonic.

 

Sinopsis:

În apartamentul de la etajul al cincilea al familiei Papadamou se organizează o cină în cinstea întoarcerii de la Budapesta a fiului Iocastei Papadamou. Ceea ce ar fi trebuit să fie doar o cină liniștită de familie se transformă, în urma veștii morții petrecute în condiții ciudate a manichiuristei Nadia, într-un bun prilej de discuție între vii și morți, discuție care capătă în curând aspectul unei investigații detectivistice. O comedie spumoasă, cu nenumărate dezvăluiri, care nu încetează să ne surprindă până la căderea cortinei.

 

Regia: Yannis Paraskevopoulos

Cu: Cerasela Iosifescu, Alexandru Jitea, Alexandru Mike Gheorghiu, Mihaela Subțirică, Răzvan Bănică, Rareș Andrici, Cristina Juncu.