OVE.ro

Curs Expert informaţii pentru afaceri

13 - 22 Feb 2019 Str. Aleksandr Sergheevici Puskin nr.10
There are no available tickets

Descriere:

Cursul de iniţiere Expert informaţii pentru afaceri este primul (şi singurul) curs acreditat de către Autoritatea Naţională pentru Calificări (ANC), prin care se recunoaşte calitatea profesională a unei persoane de a ocupa poziţia de Expert Informaţii pentru Afaceri într-o companie (cod COR 242217).

Cursul constă într-un pachet de prelegeri şi exerciţii individuale sau de grup, menite să introducă participantul în domeniul informaţiilor pentru afaceri, să-i dezvolte competenţele şi abilităţile de bază aferente ocupaţiei expert informaţii pentru afaceri (identificarea nevoilor de informaţii, culegerea de informaţii din surse umane, surse deschise ş.a., analiza profesională a informaţiilor şi întocmirea de produse de informaţii pentru afaceri (intelligence), distribuirea acestora către beneficiari, protejarea companiei faţă de tentativele competitorilor de a culege informaţii despre aceasta ş.a.) şi să-i ofere o perspectivă asupra dezvoltării sale profesionale ca element vital pentru o organizaţie companie adaptată secolului XXI.

Cursul se încheie cu o sesiune de examinare (componentă teoretică+practică), în urma căreia se va obţine o diplomă de atestare profesională emisă de ANC (în cazul promovării examinării) sau un certificat de participare la curs (dacă nu este promovată examinarea).

 

Obiective/Competenţe:

Absolvenţii cursului vor:

 • înţelege potenţialul informaţiilor pentru afaceri pentru dezvoltarea, securitatea si continuitatea afacerii;
 • cunoaşte şi aplica un model funcţional al activităţii de informaţii pentru afaceri;
 • facilita identificarea nevoile reale de informaţii ale companiei, în raport cu viziunea liderului, strategia de afaceri, obiectivele şi acţiunile companiei în mediu;
 • utiliza un set de bază de metode de culegere a informaţiilor de interes, atât din surse deschise, cât şi din surse umane;
 • utiliza un set de bază de metode de procesare (evaluare, stocare, analiză şi sinteză) a informaţiilor;
 • disemina/distribuii într-o manieră adecvată produse informative beneficiarilor interni (top/senior/middle management);
 • cunoaşte cadrul etic şi legal al domeniului informaţii pentru afaceri.

 

Agenda:

 • aspecte introductive privind informaţiile pentru afaceri (Business&Competitive Intelligence);
 • modele funcţionale ale procesului de intelligence (Intelligence Cycle, Target Centric Approach);
 • identificarea nevoilor de informaţii ale organizaţiei;
 • culegerea de informaţii prin exploatarea surselor umane;
 • culegerea de informaţii prin exploatarea surselor deschise;
 • metode de evaluare şi procesare primară a informaţiilor;
 • analiza informaţiilor (set de metode de bază);
 • întocmirea materialelor informative finite (produse de intelligence);
 • relaţia cu beneficiarii (management);
 • noţiuni de protejarea si control ale organizaţiei de ofensivele competitorilor în spaţiul informaţiilor pentru afaceri (Competitive Counter-Intelligence);
 • aspecte etice şi legale ale informaţiilor pentru afaceri;
 • înfiinţarea unei funcţii specializate de informaţii pentru afaceri în organizaţie.

 

Audienţă:

Cursul se adresează în special persoanelor care intenţionează să activeze în domeniul Business/Competitive Intelligence (informaţiilor pentru afaceri), fiind un prim pas profesional obligatoriu. Deşi domeniul este relativ nou la noi în ţară, perspectivele sale excepţionale, demonstrate de parcursul său în mediul de afaceri occidental și est-asiatic, îl fac o opţiune atrăgătoare atât pentru specialiştii din marile companii naţionale și multinaţionale, precum și pentru angajații întreprinderilor mici și mijlocii și chiar liber-profesioniști. Numărul maxim de participanți este de 12.

 

Durata: 5 zile (3+2)

 

Locație: Str. Aleksandr Sergheevici Pușkin, nr.10, et.4, sec.1, București.

 

Taxă curs: 700 Euro/cursant (fiind curs acreditat, conform legislaţiei în vigoare nu se percepe TVA). În cazul înscrierii de grupuri de minim 3 cursanţi, costul cursului este redus cu 15% pentru fiecare cursant.

 

Materiale: Suportul de curs va fi oferit participanților în format electronic (pe memory stick). Se oferă și un exemplar tipărit al revistei „BI/CI” a Asociației Specialiștilor în Informații pentru Afaceri.

 

Alte detalii: Costurile de catering (welcome coffee, coffee break, masa de prânz) sunt incluse în taxa cursului.

 

Traineri:

Sergiu Medar - consultant în informații pentru afaceri, fost ofiţer de informaţii (peste 25 de ani de experiență în domeniu) și șef de servicii de informații.

În prezent profesor universitar la Academia Națională de Informații și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Sergiu Medar are o vastă experiență acumulată ca urmare a rolurilor îndeplinite în cursul carierei sale: Consilier prezidenţial - Departamentul Securităţii Naţionale, șef al Comunităţii Naţionale de Informaţii (CNI) și membru al Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT); Şeful Direcţiei Informaţii Militare si Director General în cadrul Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării; Visiting Professor - National Defence University (SUA), National Defense Intelligence College, Centrul Marshall - Garmisch Partenkirchen. A avut activitati cu rezultate excelente în calitate de ataşat adjunct şi ataşat militar, aero şi naval al României în SUA, Canada, Brazilia şi Argentina.

Adriean Pârlog - consultant în informații pentru afaceri, profesor universitar, peste 25 de ani de experiență în Intelligence și șef al serviciului de analiză în informații militare.

În prezent profesor universitar la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu şi Colegiul Național de Apărare (Bucureşti), Adriean Pârlog este Doctor în Științe Militare, ocupând în trecut funcții de director adjunct și șef secţie în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, precum si cea de Diplomat în Ambasada României în Regatul Norvegiei. Aria sa de expertiză include: intelligence & business intelligence, teoria informațiilor, modelarea și simularea proceselor economice și sociale.

Ionuţ Corduneanu - specialist în informaţii şi securitate, consultant și trainer în informații pentru afaceri, fost ofiţer de informaţii (peste 10 ani de experiență în domeniu).

Absolvent al Academiei Naționale de Informații și fost ofițer în cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ionuț Corduneanu are o arie de expertiză ce include: Intelligence & Business Intelligence, Sociologie, Comunicare, Managementul Crizei, Securitate Internațională, Relații Internaționale. În prezent este doctorand la Academia Naţională de Informaţii ”Mihai Viteazul”, domeniul Securitate Națională și Informații.

 

Contact:

Telefon: +4 021 314 6556

Email: [email protected]

Adresa: Str. Aleksandr Sergheevici Puskin, nr.10, et.4, sec.1, Bucuresti