OVE.ro

Aleargă Pentru Viață 2019

May 05, 2019 at 10:00 Campus Rectorat Politehnica
There are no available tickets

Liga Studenților Electroniști, împreună cu Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației din București, luptă acum pentru Valentina. Nu ne vom da bătuți nicio secundă, ne vom uni forțele si vom da startul celei de-a 10-a ediții a crossului caritabil „Aleargă Pentru Viață!”, pentru ca ea să aibă șansa la o viață normală.

Valentina Cotolea este o tânără în vârstă de 29 de ani, dornică de viață, care plănuieşte să înființeze un centru de recuperare pentru adulți, pentru a-i ajuta pe cei cu probleme. Însă chiar ea a fost încercată de destin încă de la naștere, fiind diagnosticată cu parapareză spastică. Nu i s-a dat niciodată șansa de a merge, deoarece creierul ei nu era capabil să coordoneze membrele inferioare. Cu toate acestea, până la 21 de ani a reușit să se deplaseze cu dificultate, însă în urma unor intervenții efectuate în România de subluxaţie de bazin, nu s-a mai putut deplasa decât cu ajutorul unui cadru, maxim 100 de metri în decursul unei zile, motiv pentru care a ajuns în scaunul cu rotile.

Nicio clinică din România nu i-a mai dat șansa că va mai putea merge vreodată, însă în august 2018, Valentina a descoperit o clinică în Roma, unde s-a conturat un nou început. Astfel are nevoie de două intervenții chirurgicale și de o recuperare îndelungată. Prima intervenție a fost deja efectuată în noiembrie, dar cea de-a doua depinde de evoluția și recuperarea pe care le are acum. Costurile totale ale operațiilor și recuperărilor ajung la o sumă considerabilă de aproximativ 65000€.

Vino și aleargă alături de noi pe 5 Mai pentru o viață!

Ajută-ne să o salvăm pe Valentina!